Tzasiki kan man bruge til rigtig mange serveringer. Mange af de retter vi spiser er oftest meget tunge og enkle i smagen og tzasiki kan være med til at friske det meste op. Her bruger vi den fx sammen med vores rodfrugtssalat, da de to ting spiller rigtig godt sammen.

Til retten skal du bruge:

  • 1 agurk
  • 250 g græsk yoghurt 2 %
  • 1-2 fed hvidløg
  • salt
  • peber

Opskrift:

Agurken skylles og skæres midt over og kernerne skrabes ud med en ske. Begge halvdele skæres eller rives i flager så du ender med en masse “halvmåner”. Agurkerne duppes med papir for at sikre at tzasikien ikke bliver for vandet. Kom agurkerne i en skål og tilsæt græsk yoghurt. Hvidløg skrælles og hakkes meget fint eller mases gennem en hvidløgspresser. Kom hvidløg i skålen med græsk yoghurt og agurk. Smag til med salt og peber.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *