Hej kære læser.

Her er en af mine absolut favoritretter. Det er absolut ikke en ret man skal have på madplanen, hvis man ønsker at spare penge. Men skal det være sundt og lækkert, så skal du helt sikkert prøve at lave denne ret.

Til retten skal du bruge: (familie på 4)

 • 500 g oksekød i tern (Jeg plejer at købe det der er skåret, for det går faktisk fint til denne ret)
 • 1 medium størrelse løg (Jeg bruger rødløg)
 • 1 spsk. karry
 • 1 tsk. stødt Spidskommen
 • 1 tsk. Koriander
 • 1 tsk Gurkemeje
 • 1 tsk. kardemomme
 • 1 dåse kokosmælk
 • 2 gulerødder
 • 250 g champignon
 • 1 peberfrugt
 • 2 spsk. fiskesauce
 • 1 tsk. frisk ingefær (Jeg bruger pulver, da jeg ikke bryder mig om smagen af frisk ingefær)
 • 2 fed hvidløg
 • 1 håndfuld friske basilikumblade (Jeg bruger mest tørret, men frisk er mere lækkert)
 • Salt
 • Kokosolie til stegning
 • Sorte ris

– Se opskrift på salat til retten HER.

Opskrift:

En wok sættes på kogepladen og varmes op med kokosolien i. Champignoner skæres i skiver og steges i den forvarmet wok til vandet er stegt væk. Løg kommes i og steges til både løg og champignoner er gyldne. Kødet tilsættes og steges til det er brunet. Karry, Spidskommen, Koriander, Gurkemeje, Kardemomme, ingefær og hvidløg tilsættes i wokken og derefter tilsættes kokosmælk. Retten skal under omrøring op og koge og når retten kogen kan der smages til med fiskesovs og salt. Der tilsættes gulerødder, basilikum og peberfrugt og retten skal stå og simre under låg i 60 min. Husk at sætte ris over i god tid, da de skal koge i ca. 45 min.

Jeg ser meget frem til at høre om din oplevelse med retten. Du må meget gerne dele erfaringer i kommentarfelt.

Velbekomme.

 

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *