I mange familier er det et ønske og/eller en tradition, at juletræet skal ind i starten af december og stå hele måneden. Det gør vi også herhjemme. Men der er bare ikke noget mere kedeligt end et træ, der har tabt halvdelen af nålene og står brunt og slatten juleaften. Derfor har jeg her opskriften på at holde træet pænt helt til den 24. december.

Juletræet fældes eller købes nyfældet og transporteres hjem, hvor det skal placeres køligt, fugtigt og i læ. Dette gør, at træet mister mindst muligt fugt og har de bedste odds for at klare sig uden sin rod. Det bedste er at lade juletræet blive i nettet, hvis det er i sådan et. Når nettet fjernes, skal det gøres nænsomt, så ingen grene knækker.

Træet skal stilles i en spand med vand og medmindre træet er helt nyfældet indenfor de sidste par timer, skal der skæres 1-2 cm af bunden, så enden er helt frisk og klar til at suge lidt vand.

Træet skal helst stå udendørs i 1-2 uger og gerne mere for at undgå varmechokket fra stuen, oveni at det lige har mistet sin rod. Køb derfor træet i god tid. Vær opmærksom på, at der hele tiden er vand i spanden og at vandet ikke fryser til is, da det kan ødelægge træet.

Juletræet tages ind og sættes i en juletræsfod med vand. Tilsæt 1-2 brusetabletter med aktivstoffet acetylsalicylsyre (fx Kodimagnyl) i vandet. Dette hjælper træet med at suge vand.

Undgå at sætte træet for tæt på radiator, brændeovn eller anden varmekilde, da det kan udtørre træet langt hurtigere end det kan nå at suge vand.

Glædelig jul

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *