Denne ret er beskrevet som en veganerret, men kan du ikke undvære kødet, så er den lige så godt med kød, som den er uden! En super lækker ret, som har gået igen i vores aftenretter siden vi for en del år tilbage lavede den som et forsøg efter en brainstorming.

Til retten skal du bruge: (familie på 4):

  • 1 butternut
  • 1 sødkartoffel
  • 1 bagekartoffel (eller 3-4 almindelige kartofler)
  • 2 gulerødder
  • 1 stort løg
  • 1 dåse hakkede tomater
  • Røde kidneybønner

Opskrift:

Butternut, sødkartoffel, bagekartoffel og gulerødder skæres i skiver som lasagneplader. Løget hakket groft. Kom det hele i et ildfast fad og tilsæt vand, så det dækker 3/4 af grøntsagerne. Kom hakkede tomater og kidneybønner i og bland det hele sammen. Kom fadet i en forvarmet ovn på 180 grader i ca. en time. Mærk evt. på kartoflerne om de er færdige.

Hvis du ønsker retten med kød, kan du bruge hakket oksekød. Kødet brunes i en gryde og tilsættes i retten inden den kommer i ovnen.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *