Hej kære læser.

Som mor har jeg virkelig mange både rigtig gode og mindre gode oplevelser hver eneste dag. Alle mødre, og forældre i det hele taget, kan nikke genkende til dette. Der er altid de tidspunkter, hvor jeg ikke kan få lille fisen til at sove, når jeg bliver nødt til at sige nej, fordi han slår i frustration over, at der er noget han ikke må og alt det andet vi går igennem. Men det der er rigtig sjovt at huske tilbage på, det der er rigtig sjovt at dele med andre, eralle de gange, hvor jeg oplever min lille guldklump være enten rigtig dygtig eller gøre noget rigtig sjovt. Du kan se nogle af de videoer jeg har, hvor jeg både har været imponeret, men også været færdig af grin over min lille trold her.

Jeg har her lavet en lille samling af nogle af de videoer, som jeg gennem tiden har optaget. Alle videoer af de store skridt og de betydningsfulde øjeblikke, som man oplever som mor. Det første store skridt er, når den lille musling for første gang vender sig fra mave til ryg. I mit tilfælde var jeg så heldig, at jeg var i gang med at filme, da min søn for aller første gang vendte sig. Pave stolt og alligevel lyder jeg på videoen som om, at det var fuldstændig naturligt og ikke noget specielt.. Men jeg blev helt paf over både at opleve det, og samtidig have det på video. Der kom en forsinket reaktion, da jeg slukkede kameraet. Første tur fra mave til ryg på egen hånd kan du se herunder:

Først time for everything

Det næste store skridt i min lille lykkebobbel var, da jeg for første gang fik min søn til at grine. Videoen viser måske andet eller tredje gang, da jeg nåede at opleve det først og derefter startede kameraet. Men når først man har fundet ud af, hvordan man får barnet til at grine, så bliver man jo lige ved til det næsten bliver for meget. Det er jo bare fordi, at det er en af de meste fantastiske oplevelser som mor <3 Videoen af fisens første omgang med latter kan ses herunder:

Første grin

Der sker så meget så hurtigt. Pludselig blev hunden til det aller mest spændende. Hvis ikke hunden blev tyk og fed og fik dårlig mave, så kunne vi give hende godbidder hele dagen, for er der da lige noget sødere end håndfodring? Se videoen af sønnen fodre vores kære hund:

Hilarious dog feeding

 

Vi når til et tidspunkt, hvor børnene skal lære at spise selv. Allerede så tidligt som overhovedet muligt er det vigtigt, at starte med at give dem noget i hånden, som de kan sidde og smage lidt på. Selvfølgelig skal de lige være rundet de fire måneder som Sundhedsstyrrelsen anbefaler. Her har vi prøvet med økologisk frugt, brød osv, hvor han har siddet med det selv. Men på et tidspunkt går vi over til mad, hvor drengen selvfølgelig skal have lov at prøve selv. Her med en skål mos af kartofter, gulerødder og sødkartoffel. Jep, det er noget svineri, men det er jo kun sådan de lærer det. Du kan se M forsøge sig med en portion mos og BLW herunder:

First time to eat on my own

De små banditter skal selvfølgelig også have en snack i ny og næ. Her nogle ostepops-lignende snacks til små børn. Jeg smagte dem selv og de smager af absolut ingenting. Lidt ligesom at smage på et stykke pap forestiller jeg mig. Lillemanden virker heller ikke synderligt begejstret, men reflekser og instinkt søger for at hånden sender ting mod munden og munden reagerer på ting i hånden. På trods af hjernes impulser til øjnene og alle mulige muskler i ansigtet, som på forhånd ved at det bliver grimt, det der skal ske, så skal der lige smages på “snacken” af flere omgange. Se med herunder:

I’ll try one more time

Endnu et kæmpe stort skridt for en mor (og far) er, når barnet begynder at kravle. Men puuuha, det føles som en evighed og der er hele tiden små forbedringer. Der er ingen tvivl om, hvor langt han nu er, da han med store armbevægelser viser de nye erfaringer. Se videoen herunder:

Soooo close

…og så skete det. Vi var desværre ikke så heldige at opleve denne første gang, da det skete i vuggestuen. Vi afleverede en dreng der ikke kunne kravle, men var meget tæt på og hentede en dreng med kommentaren: “Han har bare kravlet rundt hele dagen”. Øøøøh fedt… Men vi fik glæde af det helt nye store skridt i vores liv, da vi kom hjem fra vuggestue og pludselig var der fart på! Du kan se videoen af de næsten første kravl herunder:

Nu går det stærkt

Så bliver det næsten ikke større! 10 måneder gammel og han tog sine første skridt. Han har i noget tid rejst sig op af ting, primært sofabordet og faktisk skubbet det en del rundt i stuen, men nu var det helt uden at holde og mor og far er så stolte <3 Du kan se videoen af de første skridt herunder:

10 month and walking

 

 

 

Så blev han to år og selvfølgelig skal han da have en løbecykel. Det der med bremsen er ikke lige så nemt, det bliver med fødderne, men det to ham ikke længe at lære hvordan den fungerer. Så nu drøner han rundt og hvis ikke jeg tager meget fejl, så ender han som sin far på både downhill, mountainbike og hvad vi har. Se vores lille cyklist herunder:

2 years old and first bike

 

 

 

Jeg håber du nød at se videoer af de store skridt i vores liv i de første 2 år af min søns liv. Det har indtil nu været både sjovt og spændende at følge et lille barn vokse op og jeg glæder mig så meget til hver dag.

Tusind tak fordi du læste med.

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *