Hej Kære læser.

Hvis du er mor, far, moster, farbror, mormor eller andet, som gør, at du har eller har haft med mindre børn at gøre, så ved du præcis hvad jeg snakker om. Små børn formår at overraske, imponere og får os til at grine gang på gang.

En af de gange jeg blev meget imponeret over min kære lille dreng, var da han som 14 måneder gammel skrællede en klementin selv. Jeg plejede som regel at skrælle dem for ham og det har han selvfølgelig set, så da jeg gav ham en, han selv kunne sidde med og selvfølgelig lige åbnede skrællen for ham, tog han den helt selv. Jeg nåede ikke at få starten med, men jeg fik filmet en stor del af det, som du kan se på filmen herunder:

waauw! 14 month and peeling a clementine

Der er selvfølgelig så mange episoder, at jeg ikke kan tælle dem, og de fleste er jo noget der opstår pludseligt og derfor aldrig noget jeg når at filme. Men tager det lang tid, som med klementinen, eller kan jeg lige få ham til at gøre det igen, som næste film, så kan jeg være heldig at forevige situationen. På videoen herunder er han ikke fyldt to. Så jeg blev både imponeret og nervøs for, at han allerede kunne finde ud af at kravle op ad rutsjebanen. Det skal lige siges, at der ingen platform er på troppen. Kravler han for langt, så ryger han lige på hovedet ned i sandkassen, så det der med at sidde og hyggesnakke, mens børnene leger på legepladsen, er ikke så kompliceret med helt små børn. Ja, de putter måske sand i munden og det er træls, men de kravler da i det mindste ikke højt op og kan falde ned, som de gør når de er lidt ældre, eller… Jo, det gør de så alligevel. Dagplejemor måtte finde en anden legeplads med en mindre rutschebane, da Markus pludselig var begyndt at kravle op af denne ikke helt lille rutschebanen. Se videoen af Markus der kravler op af en rutschebane herunder:

Almost 2 years old and climbing the slide

…og så er der de ting, man bare kan grine af! Tænker ikke at jeg behøver at sige så meget, da videoen taler for sig selv.

The table is ALIVE

Når man somme tider rammer den rette vinkel, kan man have oplevelser, som slet ikke havde været det samme, hvis man havde set samme situation fra en anden vinkel. Her har jeg lige lagt trolden på gulvet, mens jeg tager barnevognen ind fra gården. Han er begyndt at møve rundt og får åbenbart forvildet sig hen til sofabordene, mens jeg er ude i noget der ligner ét minut. Da jeg kommer ind i stuen igen er dette, hvad der møder mig.

Ét er, når de små laver sjove ting til hverdag, men når det ligefrem er en hindring i dagligdagens gøremål, så kan man selvfølgelig ikke andet end grine af det, men når det så sker hver gang jeg finder tøjstativet frem, så bliver projektet lige pludselig stort.

Hårdt arbejde at hænge tøj op

Jeg er ikke helt sikker på, hvordan han nogle gange kommer på at lave skøre ting, men det her er virkelig underligt. Tilmed besværliggør det virkelig mit arbejde, at han har fundet ud af, at han kan rende rundt med vasketøjsstativet. Men sjovt det er det! Man skal dog passe lidt på, for man har det med at blive kørt ned at et tøjstativ i stuen og er man rigtig uheldig, så får man det lige i hovedet, når man sidder på sofaen.

For nyligt har jeg været en tur i Milano og valgte at tage en gave med hjem til min kære dreng. Jeg fandt en pakke med modellervoks (Troede jeg) og tog med hjem til min søn. Han pakkede gaven op og ville selvfølgelig lege med det med det samme. Til min store skræk var det ikke modellervoks, som befandt sig i pakken, men derimod fingermaling. Det blev en noget anden leg end jeg havde forventet. Sjovt var det og sikke et svineri… Der går lige lidt før vi tager hul på de tre andre farver i pakken! Videoen kan ses herunder:

Det var så ikke modellervoks!

Den sidste video for denne gang er e video jeg har optaget i dag efter vi har holdt fødselsdag. Markus har fået en slikpose og har valgt at denne skal nydes i bunden af toiletskabet. Han har ryddet hylden for håndklæder og vil gerne ligge med lukkede låger. Se videoen af den skøre dreng herunder:

Spiser slik i toiletskabet

 

Tak fordi du læste og så med.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *