Hej kære læser.

Her finder du opskriften på scorekylling. Den oprindelige opskrift var bare med brød som tilbehør, men hos os varierer det lidt. De dage, hvor jeg ikke kan finde noget ordentligt groft brød, så laver jeg ris til i stedet. Derudover laver jeg oftest frisk salat til også, hvis jeg lige har ingredienserne til det. Ikke noget jeg køber ekstra ind til. I dag var jeg så heldig at have lidt grønt modent i haven og derfor blev billederne med en frisk og enkel salat.

Til opskriften skal du bruge: (familie på 4)

  • 4-6 kyllingeoverlår eller bryst (alt efter størrelse)
  • 500 g champignoner
  • 1 stort bundt persille
  • 1/2 citron
  • 5 dl hønseboullion
  • Hvidløgspulver
  • Paprika
  • Olievenolie
  • Salt
  • Peber

Opskrift:

Kyllingestykkerne rengøres og dubbes med papir. Gnid kyllingerne med en halv citron og lad dem trække med i citronsaften et stykke tid. Pluk persillen fra stænglerne og skyld dem grundigt. Pres så meget vand fra som muligt. Rens champignoner og skær i halve eller kvarter, alt efter, hvor store du har købt. Kom olivenolie, paprika, hvidløgspulver, salt og peber på kyllingerne og arranger dem på hver sin bunke af persille i et ildfast fad. Steg kyllingerne ved 200 grader i 1 time. Svits champignonerne fri for vædde på en tør pande. Tilsæt hønseboullion. Når kyllingerne mangler 20 min. i stegetid, tilsættes champignon med hønseboullion.

Alt efter ønske til tilbehør, skæres en ønsket salat, groft brød eller ris koges. En lækkert salat til denne ret er avokado-lime salat.

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *