Hej kære læser.

Her finder du en af de mest almindelige retter, ihvertfald i forhold til alt hvad jeg kender. Brændende kærlighed er et sjovt navn, som egentlig ikke har så meget med at gøre, men er alligevel blevet en af de mest kendte retter i Danmark. Jeg har undersøgt, hvor navnet stammer fra, og det der er at finde fortæller, at retten stammer helt tilbage fra 1800-tallet, hvor det blev kaldt kartoffelgrød. Det var dengang man fandt ud af at koge kartoflerne. Kødet kom fra svinet, som havde været en del af husholdningen i mange år. Man prøvede senere at ændre navnet til Munter kartoffelmos, men dette blev bare aldrig en succes. Navnet brændende kærlighed kan spores tilbage til 2. verdenskrig, hvor det kunne være opstået, da kartofler blev brugt som erstatning til kød. Derudover kan man kigge tilbage i gamle kogebøger fra slut 1800-tallet til første årti af 1900-tallet , hvor parabolen lyder til husmoderen, at man ikke kunne give større lykke eller kærlighed til sin mand end god og nærende mad, så brændende kærlighed var kvindens kærlighedserklæring til manden.

Til opskriften skal du bruge: (familie på 4)

  • 1 kg. kartofler
  • Mælk
  • Smør
  • Salt
  • Peber
  • 2 pk bacon/flæsk i tern
  • 4 pølser
  • 1 løg

Opskrift:

Kartoflerne kommes i en gryde. De kan skrælles, hvis der ønskes en kartoffelmos uden skræl. Kartoflerne kan også skæres i mindre stykker for en hurtigere kogning. Du kommer vand i gryden, så det lige dækker kartoflerne. Gryden sættes på kogepladen, du tilsætter lidt salt og lidt smør i vandet og koges til kartoflerne er færdige. Det tager ca. 20 in, men du kan altid mærke på kartoflerne om de er færdige, ved at stikke en kniv ned i en kartoffel og se om den falder af af sig selv. Vandet hældes fra og kartoflerne kommes i en skål for at skåne gryden. Tilsæt rigeligt med smør, lidt salt og peber og en lille smule mælk. Mos kartoflerne til en klæg masse. Tilsæt mere mælk, hvis der ønskes en vådere konsistens.

Pølser, bacon og løg steges på panden hver for sig.

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *