Hej kære læser.

Her finder du en opskrift på endnu en af mine favoritretter. Jeg elsker kartoffelmos, jeg elsker kødsovs og jeg elsker den friskhed tomatsalaten giver til retten. Det skal siges at det er denne ret der har lært mig at spise tomater. Inden et vennepar engang serverede en lignende ret for mig, har jeg faktisk aldrig spist tomater. Nu er jeg faktisk ret glad for dem, når det er sammen med andet mad.

Til opskriften skal du bruge: (familie på 4)
Denne ret giver rester til dagen efter med den valgte mængde ingredienser. Du kan med fordel halvere, hvis du ikke ønsker rester.

 • 1,5 kg kartofler
 • smør
 • mælk
 • salt
 • peber
 • 500 g oksefars
 • 1 dåse hakkede tomater
 • basilikum
 • 4-6 tomater
 • 1/2 bøtte salatost i tern
 • 1 løg
 • olivenolie
 • vand
 • 1 brev Knorr tomatsalat dressingmix (Det er også en mulighed selv at lave den dressing du ønsker i din tomatsalat)

Opskrift:

Kartoflerne kan koges med eller uden skræl, alt efter hvilken slags kartoffelmos du er til. Vi laver som regel kartoffelmos af kartofler med skræl og køber de kartofler der er egnet til dette. Kartoflerne kommes i en gryde med vand og der tilsættes salt og smør. Bringes i kog og koges ca. 20 min. Tjek kartoflerne med en kniv undervejs. Hvis kartoflerne glider af kniven, er de færdige.Vandet hældes fra og kartoflerne moses sammen med rigelig smør og lidt mælk. Der tilsættes mere mælk, hvis kartoffelmosen ønskes tyndere. Smag til med salt og peber.

Kødsovsen: Brug oksefarsen i en gryde. Tilsæt hakkede tomater og salt, peber og basilikum og bring i kog.

Kødsovsen hældes i et ildfast fad. Kartoffelmosen lægges i et lag ovenpå kødsovsen og retten kommes i en forvarmet ovn med 250 grader og grill. Tages ud, når kartoffelmosen er gylden i toppen.

Tomatsalat: Tomaterne skæres i skiver. Løg skæres i meget små tern. Ca. 1/4 af tomater, løg og salatost i tern lægges i et fad, dressingen blandes og der hældes lidt udover. Et nyt lag med samme mængde tomater, løg og salatost i tern lægges i fadet og der hældes dressing udover. Sådan fortsættes til det hele er kommet i fadet.

Velbekomme

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *