Velkommen til mit første hækleindlæg kære læser 🙂

Jeg har gennem længere tid set enormt mange flotte hæklede ting på Facebook. Jeg har derfor besluttet, at jeg vil lære at hækle. Jeg vil her skrive om de erfaringer jeg har gjort mig indtil videre og så kommer der flere indlæg om emnet, når jeg når videre med hæklingen.

Jeg startede ud med at købe en hæklenål i Brugsen. Der var tre at vælge mellem, så jeg tog bare den midterste. Jeg har senere fundet ud af, at det er en hæklenål 4 og at man bruger forskellige størrelser alt efter hvad man skal hækle. Jeg købte også et garnnøgle, som jeg syntes havde en pæn farve. Jeg har senere fundet ud af, at det er akryl garn og ikke noget der bruges til særlig meget. På nye garnnøgler står der en masse informationer, som faktisk er brugbare og ikke bare en masse ligegyldig tekst. Fx står der faktisk, hvilken hæklenål, der passer til arbejde med det pågældende garn.

Inden jeg nåede så langt med min viden omkring garnet og nålen, startede jeg ud med at se nogle youtube-videoer og google: “Lær at hækle”. Jeg fandt en masse videoer, som jeg prøvede at kopiere. Men det er virkelig svært at gøre det samme, som de gør på videoerne, da det oftest går meget hurtigt og jeg var helt grøn på området. Jeg lærte derfor mest i starten ved, at se på billedserier på forskellige hjemmesider. Det første jeg gjorde var at slå luftmasker op, som vist i en billedserie. Jeg slog 30 luftmasker op (de masker man, så vidt jeg ved, altid starter med) og begyndte at hækle fastmasker frem og tilbage. Efter nogle rækker frem og tilbage, begyndte der at tegne sig et billede af, at jeg gjorde noget forkert. Jeg havde pludselig kun 20 masker tilbage og mit arbejde blev enormt skævt.

Jeg måtte søge lidt mere og spørge på Facebook, og finde ud af, hvad det var jeg gjorde galt. Jeg fandt ud af, at jeg ikke havde styr på mine masker og derfor ikke fik hæklet ud til den sidste maske i rækken. Udover dette hæklede jeg kun én vendemaske i enden i stedet for to, som jeg senere har fundet ud af, gør arbejdet pænere. Jeg begyndte at tælle masker og brugte en hårnål til at sætte i yderste maske i hver række, så jeg havde styr på, at jeg fik dem alle med. Derudover læste jeg videre og fandt ud af at hækle masker sammen. Mit næste forsøg var noget mere vellykket, hvor jeg nu havde fundet noget bomuldsgarn (4/8 hedder det), som er bedre at hækle i og faktisk kan bruges til noget. Det er så vidt jeg ved det meste brugte garn til at hækle med og bliver især brugt til karklude.

Jeg tænkte i første omgang at jeg kunne hækle nogle stykker af dem og lave en guirlande, som fx kunne hænge i en barnevogn eller lignende. Men for det første vidste jeg ikke på daværende tidspunkt, hvordan jeg skulle lave en snor, som de kunne hænge på, så det så ordentligt ud og for det andet har jeg ingen baby med barnevogn, som den kunne hænge i. Jeg gik derfor over til at hækle karklude. Jeg har hørt, at de fleste hækler karklude, fordi de rent faktisk er brugbare. Jeg har en tendens til at hækle for stramt og den første karklud blev derfor deform. Næste karklud blev noget bedre, men da jeg ikke hækler i samme fasthed hele tiden, blev den også skæv.

Jeg begyndt at få ondt i tommelfingeren, både fordi jeg hæklede for stramt, men også fordi nålen ikke var god at holde på. Jeg investerede derfor i et helt sæt med en masse nåle i forskellige størrelser. Jonas kom til mig, da jeg var i gang med den anden karklud og fortalt, at han ønskede sig en hæklede hue i fødselsdagsgave. Efter min anden karklud gik jeg i gang med huen, selvfølgelig uden at han vidste det. Jeg hæklede en størrelse XL med nål 5, brugte DROPS NEPAL garn og fulgte en opskrift, jeg havde fundet på nettet. Da jeg var færdig med huen, prøvede jeg selv, at tage den på. Den var rimelig stram og kunne ikke dække mine øreflipper. Ikke lige det der var tiltænkt. Jeg kunne ikke nå at hækle en ny, så jeg måtte give ham den, som den var og lagde et lille brev ved, hvor jeg skrev, at jeg ville hækle en ny, hvor han selv kunne få lov at vælge farve. Vi prøvede huen på vores søn, og den passede helt perfekt. Nu er huen så blevet hans og han enormt glad for den.

Jeg er nu startet på en Kay Bojesen abe, hvor jeg har nået at hækle maven og jeg tænker så, at jeg vil starte på huen til Jonas, når jeg er færdig med aben. Nu er det pludselig ikke noget der haster, da vi har fået sommervejr i Danmark.

Jeg vil meget gerne høre hvad du hækler og du er meget velkommen til at dele din erfaring eller give mig hækleudfordringer og ideer 😉

Tak fordi du læste med <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *